top of page

DİJİTAL SAĞLIK HUKUKU BÜLTENİ - EYLÜL 2024






Sağlık sektörü, teknolojideki ve veri analitiğindeki gelişmeler, COVID-19 pandemisi ve girişimcilerin etkisiyle son yıllarda hızlı bir dijital dönüşüm geçirdi. Dijital dönüşüm, sağlık hizmetleri sunumundan ar-ge, inovasyon ve sağlık politikalarına kadar birçok alanda önemli değişiklikler getirdi. Bu gelişmeler, dijital sektörlere özgü yeni hukuki düzenlemelerin yürürlüğe konulmasının önünü açtığı gibi genel nitelikli hukuki düzenlemelerin dijital sağlık alanında da uygulanmasının yolunu açtı.


Bugün, dijital sağlık uygulamalarının ülkemizde de hızla yaygınlaştığını ve dijital sağlığa yönelik ürün ile hizmetlerin  sayısının arttığını görmekteyiz. Dijital sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip eden bir hukuk bürosu olarak, ülkemizdeki dijital sağlık ekosistemine katkı sağlamak amacıyla periyodik olarak Dijital Sağlık Hukuku Bültenimizi yayınlamaya karar verdik.


Bu düşüncelerle kaleme aldığımız ve şu anda okumakta olduğunuz Dijital Sağlık Hukuku Bülteninin ilk sayısı da ülkemizdeki ve Avrupa’daki güncel gelişmelerden derlenen önemli konuları irdeliyor.


İlk sayımızın en çok öne çıkan içerikleri olarak yakın zamanda üzerinde mutabakata varılan Avrupa Sağlık Veri Alanı Tüzüğünü ve AB Yapay Zeka Yasasını işaret edebiliriz. Bununla birlikte; Türkiye Sağlık Vadisi, geri ödeme, tıbbi ürün tanıtımı, kişisel verilerin korunması, rekabet hukuku gibi konulara ilişkin çeşitli gelişmeleri de Bültenimizde inceledik.


Bültenimizin konuyla ilgilenen herkes için faydalı olmasını ve ülkemizdeki dijital sağlık ekosistemine değer katmasını dileriz. Keyifli okumalar!



Nuri Melih İnce

Editör

bottom of page